Kunstroute 29 en 30 september 2018

Het was in het laatste weekend van september tussen 13.00 uur en 17.00 uur (gratis) kunst kijken in de Zaanse wijk Het Kalf! Je kon kunstwerken bewonderen in de huizen en tuinen van de creatieve buurtbewoners zelf. Ook exposeerden kunstenaars in buurthuis De Bovenkruier en in verzorgingshuis Nieuw Groenland. Verschillende creatieve workshops, kunstkramen en live muziek, het was een feestweekend in Het Kalf!

Wat heeft Het Kalf in huis?
De wijk Het Kalf is trots op alle kunstenaars die er wonen. Kunst in het Kalf (KIK) gaf 29 en 30 september buurtbewoners en andere geïnteresseerden de gelegenheid het werk van deze creatieve buurtbewoners te bekijken. Schilderijen, sieraden, beelden van keramiek, werken van steen, vilt en meer. Er was heel veel te zien. De kunstenaars trokken alles uit de kast en lieten zien wat ze in huis hebben!

Verbinding
Bewoners, ondernemers, scholen en het verzorgingshuis Groenland uit de wijk deden mee. Het thema van dit jaar was ‘Verbinding door Kunst’, in het bijzonder verbinding tussen jong en oud. De kunstwerken die door kinderen en ouderen samen werden gemaakt, stonden tijdens dit KIK-weekend dan ook op de kunstroute tentoongesteld in de Bovenkruier en in Nieuw Groenland.

Wij
KIK wil laten zien wat een schat aan kunst er verborgen ligt in de wijk Het Kalf. Daarnaast wil KIK via deze kunstroute het ‘wij gevoel’ in de wijk Het Kalf versterken, eenzaamheid tegengaan, sociaal gedrag bevorderen (omkijken naar elkaar) en met elkaar plezier beleven. De organisatie van Kunst in het Kalf werkt onder de vlag van Cultureel Activiteitencentrum De Bovenkruier.