Kunstroute 2018 goed bezocht!

Deelnemers en de bezoekers waren enthousiast, Kunst in het Kalf 2018 was weer een succes! Vele geïnteresseerden wandelden of fietsten de kunstroute. Er was veel reuring in de wijk en het was druk in Nieuw Groenland en bij De Bovenkruier.

In Nieuw Groenland was er veel aanloop om de overzichtstentoonstelling te bekijken, een folder te halen of om van de muziek te genieten. De werken die samen zijn gemaakt door ouderen en kinderen zijn ook goed bezocht. En de muziek was ook een groot succes. Zowel SmaZZ als saxofonist Dennis van Dugteren speelden fantastisch.

In de Bovenkruier is het ook druk geweest, veel kijkers voor de kunstenaars die hier exposeerden. De animo voor de workshops viel wel wat tegen, maar er was wel veel aandacht voor de manier waarop bepaalde kunstwerken, kaarsen of zilver konden worden gemaakt. Ook hier was gezellige muzikale omlijsting van Dennis van Dugteren en van het Zwabberorkest van Soli Zaandam.

Kunst in het Kalf 2018 werd in Nieuw Groenland zaterdag 29 september feestelijk geopend door Femmy Veeloo, Han Timmer en Annemieke Goudsmit (de organisatie van Kunst in het Kalf). Annemieke benadrukte in haar speech het belang van het ‘wij’-gevoel: “Met deze kunstroute willen we samenwerken en met elkaar plezier beleven, het ‘wij gevoel’ in de wijk Het Kalf versterken, eenzaamheid tegengaan, sociaal gedrag bevorderen (omkijken naar elkaar) en met elkaar plezier beleven”. Het is dan ook geweldig dat leerlingen van basisschool De Jagersplas en kinderen van Tinteltuin samen met ouderen van Nieuw Groenland gezamenlijk hebben gewerkt aan kunstwerken die ook op de route te zien waren.

Ook bij de exposanten die thuis exposeerden was het gezellig druk. “Het bleef binnendruppelen. Zondag rond een uur of vier werd het nog opeens druk!”

De foto’s zijn binnenkort te zien op deze website. Op de Facebookpagina van Kunst in het Kalf zijn al wel veel foto’s te zien.